Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
12/04/2017

Robotter i Esbjerg med LT Automation

LT Automation har været i Esbjerg og besøge en af verdens største producenter af køle/fryseløsninger.

Vestfrost Solutions er en global udvikler og producent af innovative og effektive køleskabe og frysere til det professionelle marked. Siden virksomhedens start i 1963, er der produceret mere end 12 millioner køle/fryseløsninger. De udvikler, producerer og afsætter virksomheden produkter til tre segmenter:

  • Merchandise – produkter til præsentation og salg af store mærkevareproducenters drikkevarer
  • Biomedical – produkter til laboratorier, hospitaler og vaccineprogrammer
  • Horeca – vinkølere til hoteller, restaurationer og catering

Vestfrost logoVestfrost Solutions ønsker det optimale, og kvalitet er i højsædet. Derfor blev der indgået samarbejde med LT Automation. LT Automation har stor erfaring med produkter og løsninger til såvel industrien som sundhedssektoren. Vi har tidligere haft projekter som eksempelvis MELVIN®, ROBERT® og DIF. Ved Vestfrost Solutions har vi udarbejdet og implementeret en samlet robotløsning, der skal optimere og effektivisere arbejdsprocesser.

Vestfrost flaskefylder Vestfrost stansemaskine

Opgaven ved Vestfrost Solutions bestod af et todelt projekt, hvortil vi har udviklet en løsning: En brugervenlig robot programmeret til at varetage to meget forskelligartede opgaver, og som derfor har flere funktioner. Det drejer sig om håndtering af køleelementer i forbindelse med fyldning samt håndtering af metalplader i forbindelse med stansning.

– Forløbet er kørt lige efter tidsplanen, og indkøring samt produktionsopstarten er gået rigtig godt. Samarbejdet er været i top, og det er bestemt ikke sidste gang vi laver projekter sammen, fortæller Knud Erik Bridal, production technical manager ved Vestfrost Solutions, om samarbejdet med LT Automation.

Effektivisering og optimering
Løsningen fra LT Automation er udviklet med fokus på at imødegå kravet om fleksibilitet, brugervenlighed og ikke mindst være omstillingsklar. Den nye robotløsning kan stilles om mellem de forskellige funktioner, der er behov for i løbet af dagen.

Den ene opgave var håndtering af flasker og køleelementer i forbindelse med fyldning af køleelementer, der anvendes til køle/fryseenheder i hele verden. Det kan eksempelvis være til en lille sundhedsklinik i en landsby uden elektricitet eller hightech hospitaler i storbyer, hvor livsvigtige vacciner skal nedkøles. Det kan også være til køleskabet på tankstationer, som sikrer kolde drikkevarer.

Vestfrost flaskefylderløsningDen anden opgave bestod i betjening og servicering af en stansemaskine til håndtering af metalplader i forbindelse med stansning. Stansemaskinen bruges til pladebearbejdning, hvor der skal stanses huller og laves udgravninger på plader.

Flaskefylder-funktionen har til formål at effektivisere og aflaste personalet i dagtimerne, mens den anden funktion med betjening og servicering af stansemaskinen anvendes ved aftenskift, når der er lav bemanding, samt for at frigøre ressourcer, der kan bruges andre steder i virksomheden. Normalt monteres robotter på en fast fod eller lignende. Denne robotløsning adskiller sig, da den er monteret med hurtigspænder, for at anvendelsen af robotten er så fleksibel som muligt. Det har bidraget til, at robotten er flytbar og let at omstille til de forskellige funktioner, der skal varetages.

Robotter - flytbar løsningLæs mere om kollaborative robotter her

Om Vestfrost Solutions
Vestfrost-koncernen har base i Esbjerg. De beskæftiger i Esbjerg ca. 220 medarbejdere, en  fabrik i Ungarn med 110 medarbejdere og har også produktionsafdelinger i andre lande. Vestfrost skiftede i 2013 navn til Vestfrost Solutions. Her blev det valgt udelukkende at koncentrere sig om køle- og fryseudstyr til merchandise, vin, hospitalsbrug og vaccineprodukter. I de seneste år har virksomheden omstillet sig fra masseorienteret produktion af køleskabe til at være en fleksibel leverandør af køleenheder til en langt bredere sektor inden for aftagere af køleenheder.

Alle virksomhedens aktiviteter er baseret på at tjene specifikke forretningsmæssige behov inden for de tre segmenter: merchandising, biomedicin og vin & mad. Vestfrost satser i de kommende år på profitabel vækst med segmenterne BioMedical og Merchandise som de mest fremgangsrige. I produktsegmentet Merchandise er blandt andet navne som Coca-Cola og Red Bull på kundelisten.

Læs mere om Vestfrost Solutions her.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER