Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
11/07/2017

Robotløsning til Vital Petfood Group

LT Automation har netop leveret en robotløsning til en af de førende virksomheder inden for dyrefoderindustrien i Skandinavien: Vital Petfood Group A/S. De søgte en løsning, der kunne effektivisere palleteringen af kasser med dyrefoder. Lige præcis her var det oplagt med automatisering med henblik på både at optimere processen samt spare ressourcer.

Endnu engang havde LT Automation fat i de kollaborative UR-robotter. Denne gang var det med fokus på UR10, der kan løfte op til 10 kg. Læs mere om UR-familien HER

I robotløsningen til Vital Petfood Group indgår UR10 som en palleteringsrobot, der palleterer skiftevis på to paller ad gangen. Yderligere lægger robotten mellemlægningspap mellem kassernes lag, så de er helt klar til at komme videre. Denne robotløsning er desuden ressourcebesparende, da den frigør tid og midler for Vital Petfood Group.

Vital Petfood Group - RoboticsMed forskellig hastighed
Området omkring UR10 er ved denne løsning afskærmet, fordi robotten skal kunne arbejde i et meget højt tempo. For at sikre at sikkerheden stadig er i top, registrerer robotten via et lysgitter, når personer kommer i nærheden af robottens arbejdsområde. Sker dette, nedjusteres hastigheden automatisk, så der uden problemer kan arbejdes side om side med robotten ved palleskift.


Om Vital Petfood Group
Virksomheden Vital Petfood Group A/S er grundlagt i 1993 og beskæftiger sig med foder til kæledyr. Vital Petfood Group er som nævnt nogle af Skandinaviens allerstørste, når det handler om produktion af dyrefoder. Med virksomheder i Aarhus (Hasselager), Hjørring og Ølgod har virksomheden omkring 120 ansatte i Danmark og producerer samt sælger foder og tilbehør til kæledyr samt vildfugle.

I Hasselager ved Aarhus råder Vital Petfood Group over det største og mest moderne produktionsanlæg i Europa. Her kører produktionen konstant året rundt med en kapacitet på over 1 mio. fuglebolde i døgnet.

I Ølgod produceres tørfoder til hunde og katte. Herfra produceres 80.000 paller pr. år, og i Hjørring produceres der årligt ca. 10.000 paller fuglebolde og andre specielle produkter.

Det er til fabrikken i Ølgod, at LT Automation har udviklet robotløsningen.

Vital Petfood Group har været positive og åbne overfor robotteknologi og anvendelse heraf i produktionen, og hos LT Automation håber vi på, at kunne fortsætte det gode samarbejde.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER