Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
05/05/2017

PlugOn-robot aflaster sundhedspersonalet med blodprøver

LT Automation arbejder med robotter og automatisering i alle afskygninger, der kan bidrage til optimering, effektivisering og aflastning inden for både industri og sundhedsbranchen. Netop inden for sundhedsbranchen har LT Automation haft fokus på hospitalernes kliniske biokemiske afdelinger og blodprøver.

LT Automation har udviklet en robot til trykaflastning ved påsætning af låg på blodpropper: PlugOn-robotten.

 

PlugOn-robot påsætter propper

 

Flere hundrede blodprøver dagligt

Aalborg Universitetshospital modtager dagligt hundredvis af blodprøver. Blodprøver, der varetages af personalet på Biokemisk Afdeling. Personalet skal i forbindelse med blodprøveanalyse dagligt af- og påsætte låg på alle disse prøver i en allerede travl hverdag. Med vores PlugOn-robot er det stadig personalet, der varetager blodprøverne, men de aflastes i at skulle sætte flere tusind låg på blodprøver årligt. PlugOn-robotten fjerner store belastninger af personalets hænder og fingre, der opstår i forbindelse med påtrykning af låg. Robotten er yderst simpel at bruge og er optimeret til personalets arbejdsrytme.

PlugOn-robot påsætter propper


Klinisk Biokemi og robotteknologi
Klinisk Biokemiske afdelinger varetager blodprøvetagning og andre organfunktionsprøver på sygehusene. Her udfører personalet også analyser på disse prøver og på prøver indsendt fra de praktiserende læger.

Klinisk Biokemi på Aalborg Universitetshospital er en af landets største klinisk biokemiske afdelinger. Afdelingen er en højt specialiseret afdeling, der årligt leverer 9 millioner analyseresultater.

PlugOn-robotten hjælper og aflaster allerede personalet på Biokemisk Afdeling i Aalborg og Biokemisk Afsnit i Thisted. I Aalborg letter den hver dag arbejdsbyrden for personalet og sætter dagligt låg på mindst 200 blodprøver.

”Robotten er en forbedring uden lige for den person, der skal sætte proppen på,” fortæller Britta Storvang, afsnitsledende bioanalytiker, Klinisk Biokemi, Aalborg Universitetshospital.

 PlugOn-robot

 

Fordele ved PlugOn-robotten:

  • Lydsvag: Kan ikke høres i de fleste laboratoriemiljøer
  • Sikker: På trods af det åbne design, er der ingen risiko for skade ved brug
  • Rengøringsvenlig: Alle overflader er blanke og aftørres let med en klud
  • Kompakt: Optager kun ganske lidt bordplads
  • Effektiv: Påsætter 20 låg på 24 sekunder

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER