Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
15/06/2015

Ny velfærdsteknologi skal gøre borgere selvhjulpne

LT-Automation har indledt et samarbejde om udviklingen af en ny velfærdsteknologi. Samarbejdet er indledt med Ældre- og Handicapforvaltningen, og er udsprunget af direkte efterspørgsel fra borgere, der ønsker at være selvhjulpne i videst muligt omfang – fra borgere der af den ene eller anden årsag ikke selv kan klare af- og påklædning i forbindelse med toiletbesøg.  

LT-Automation imødekommer borgernes behov
Med den nye velfærdsteknologi er der tale om at løse et problem, der plager borgere i hjemmeplejesystemet på daglig basis. Borgere der har nedsat bevægelighed i arme, hænder eller overkrop får hjælp til toiletbesøg 5-6 gange dagligt og blot i Aalborg Kommune får 700 borgere (november 2014) dagligt hjælp til toiletbesøg. Dette tal kan med den nye velfærdsteknologi forhåbentligt nedsættes betydeligt. Derfor er det med stor glæde, at LT-Automation snarligt kan præsentere hjælpemidlet for borgerne.

Vi er på trapperne med en revolutionerende enhed til mennesker med funktionsnedsættelser. MELVIN, som enheden hedder, har vi udviklet med udgangspunkt i efterspørgsel og behov fra borgeren. Gennem en løbende dialog med borgerne har vi i LT Automation præcist fået at vide, hvad ønskerne og kravene til produktet er. Vi er derfor sikre på, at vi med MELVIN opfylder et eksisterende behov. Udviklingen har krævet blod, sved og tårer, men ultimo 2015 er vi klar til at lancere MELVIN” fortæller Lasse Thomsen, robot-entreprenør og direktør i LT-Automation, der står bag udviklingen af MELVIN.

Lasse Thomsen fra LT-Automation og rådmand Thomas Krarup der ses på billedet har netop underskrevet en kontrakt om indkøb af de første otte MELVIN, der altså kommer borgerne til gode i slutningen af året.

Øget livskvalitet
Med udbredelsen af automatiske skylle-tørretoiletter er den eneste udfordring, der forhindrer borgerne i at være selvhjulpne i denne henseende, problematikken med at trække bukser og underbukser ned og op pre- og post toiletbesøgene. Rådmand Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen fortæller i relation hertil, at selvstændighed er et essentielt element for borgerne, hvorfor MELVIN er et vigtigt parameter i forhold til den livskvalitet borgerne oplever, hvilket du kan læse meget mere om i pressemeddelelsen vi har udsendt i samarbejde med Ældre- og Handicapforvaltningen.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER