Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
16/12/2019

LT Automation øger kapaciteten hos Stansomatic A/S

LT Automation har udviklet en robotkonstruktion til inspektion og pakning af kølerplader for Stansomatic A/S – en opgave som kræver præcision og mange gentagelser.

”Udfordringen med kølerpladerne er ikke, at de skal stanses, men at de skal pakkes”
Finn Jensen – Fabriksdirektør hos Stansomatic

Når behovet går fra en samlet årlig produktion på omkring 500.000 stk. til 5.000.000 stk., så skal der pakkes rigtig mange kølerplader. Før Stansomatic fik hjælp fra den nye robotløsning, blev pakningen af kølerpladerne gjort manuelt, hvilket gav to store udfordringer. Den ene udfordring var at have kapacitet nok til at få pakket de mange kølerplader og den anden udfordring var EGA (Ensidig gentagne arbejde), som Stansomatic ønskede at tage hensyn til.

Robotløsningen er udviklet til først at separere kølepladerne, derefter skal den detektere dem og samle dem op, så de kan blive inspiceret for fejl. Dette gøres på et rundbord, hvor de både bliver vendt korrekt, scannet for uregelmæssigheder og frasorteret, hvis der findes fejl på kølepladen. Herefter bliver de pakket i bakker og placeret på paller.  

Robotkonstruktionen øger effektiviteten og kapaciteten, når den på blot en time har kontrolleret og pakket ca. 1500 emner. Med et anlæg konstrueret til at køre døgnet rundt, øges antallet af pakninger og medarbejderne skånes samtidig for tunge løft og ensidigt gentaget arbejde.

Hør Fabriksdirektør, Finn Jensen og Production Engineer, Mustafa Ahmoudi fortælle om robotløsningen her:

Om Stansomatic
Stansomatic A/S er grundlagt i 1970 og startede med en enkelt stansemaskine i nogle mindre lokaler. En udvidelse i 2004 har bragt produktionsfaciliteterne op på ca. 4000 kvadratmeter og i dag har firmaet ca. 100 ansatte og producerer ca. 400 mill. stanseemner pr. år.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER