Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
24/06/2013

LT Automation er partner i projektet “Mennesker og robotinteraktion”

LT Automation fra Hjallerup er netop blevet partner i projektet ”Mennesker og robotinteraktion”. Projektet ønsker, at sætte Nordjylland på landkortet både nationalt og internationalt og vise at Nordjylland ER den førende innovative region ved bl.a.

  • At udforske Telenoiden: en kommunikationsrobot og socialrobot. Den skal testes, tilpasses og anvendes indenfor plejesektoren. Det vil sige projektet vil konkurrere på viden indenfor robotteknologi anvendt i plejen. Herunder; hvordan interagere mennesker med telenoiden, kan den anvendes i praksis indenfor plejesektoren?
  • At skabe et nationalt og internationalt telenoid netværk
  • At uddanne kompetente medarbejder i plejen, der kan betjene Telenoiden.

Som samfund, som virksomhed og som borgere og medarbejdere, er vi afhængige af at kunne opretholde konkurrencedygtige virksomheder ved hele tiden at mestre en positiv balance mellem komplicerede størrelser som produktivitet, økonomi, kompetence, trivsel i et sammenhængende velfærdssamfund.
 
Mellem disse komplicerede sammenhænge spiller teknologi en større og større rolle. Med de demografiske ændringer forventes også en stigning i antallet af ældre med demens. I dag har ca. 85.000 danskere demens – I 2040 forventes dette antal fordoblet (Nationalt Videnscenter for Demens). Demens kan medføre adfærdsmæssige og psykologiske symptomer. Undersøgelser indikerer, at disse symptomer kan reduceres ved kommunikation (L. Fratiglioni, et al., 2000 og N. Kuwahara, et al., 2009).
 
Hvilket blandt andet er en af årsagerne til at udforske muligheder i kommunikationsrobotten Telenoid. I Japan er der lavet flere pilotforsøg med telenoiden, der alle indikerer en positiv virkning på demente. Dette projekt har til formål at undersøge hensigtsmæssige implementeringer af robotteknologi i social- og sundhedssektoren samt den pædagogiske sektor.
 
Det betyder, at der fokuseres på forskning i interaktionen mellem mennesker og teknologier, undervisning af fremtidens sundhedsfaglige personale og formidling til det internationale samfund. Derudover vil projektet vise at Nordjylland vil være i vækst og vil være på forkant med forskningen og udviklingen af robotteknologien.
 
Ekspert i automatisering og robotteknologi
LT Automation er med i projektet grundet sin unikke viden og erfaring inden for robotteknologi og automatiseringsprocesser.
 
Direktør ved LT Automation, Lasse Thomsen fortæller:
”Vi hører dagligt om prioriteringen af velfærdsteknologi fra regeringens målsætning frem mod 2020, som skal være med til at skabe vækst i Danmark. Derfor er vi meget stolte hos LT Automation over, at vi skal være med til at nå dette mål. Der er et stort potentiale for at forbedre konkurrenceevnen samt fastholdelse af jobs i Danmark ved at automatisere, ikke mindst i fremtidens velfærdsløsninger.”
 
LT Automation:
LT Automation en førende rådgivningsvirksomhed, der uvildigt rådgiver om automatiseringsprocesser og robotteknologi indenfor bl.a. håndtering og pakning, svejsning, fødevarer, energi, medico og velfærdsteknologi.
 
 
Mere information
Henvendelse til Direktør og Partner Lasse Thomsen
Mobil: 21 95 88 80
www.lt-automation.dk
lth@lt-automation.dk

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER