Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
30/12/2016

Idégenerering og innovationsfokus med University College Nordjylland

Kreativitet, idégenerering og udvikling – vi var til innovationsuge på UCN (University College Nordjylland).

LT Automation har deltaget i et projektforløb centreret om innovation på UCN, hvor 100 studerende satte fokus på at udvikle nye idéer til velfærdsteknologi.

Studerende fra uddannelsen International Handel og Markedsføring skulle i en uge i december arbejde med innovation i forhold til en udvalgt virksomhed og produktudvikling. Vi var inviteret med til at give et indblik i vores innovationsprocesser og vores tilgang til udvikling samt videreudvikling af vores produkter.

Forløbet startede ud med en introduktion af virksomheden LT Automation, og hvordan vi i virksomheden arbejder med innovation i forhold til automatisering og robotteknologi. Vi præsenterede en case, der omhandlede udvikling af et hjælpemiddel til mennesker med funktionsnedsættelser, så de selv kan klare et toiletbesøg. Årsager til funktionsnedsættelserne kan være gigt, sklerose m.m., der medfører, at personen ikke selv kan varetage opgaven og derfor er afhængig af daglig assistance.

Selvom vi allerede har lanceret vores første fuldautomatiske løsning i form af MELVIN®, var der alligevel masser af inspiration og kreative inputs at hente i samarbejdet med de studerende.

”Nogle gange får man de bedste idéer fra folk, der ikke arbejder med området til dagligt – og vi har fået rigtig gode idéer med fra de studerende”, fortæller Helene Høyer, projektleder på MELVIN®.

De studerende på UCN arbejdede med casen i en uge, hvor de både skulle have fokus på produktudvikling, målgrupper samt markedsføring. For at skabe et tværfagligt perspektiv blev studerende fra tekniske og sundhedsvidenskabelige uddannelser også inddraget i forløbet. Det var ergoterapeutuddannelsen og UCNs uddannelse i produktudvikling og teknisk integration. Dette tværfaglige samarbejde skulle give et overblik over, hvorvidt de forskellige idéer var realistiske og mulige i forhold til bl.a. behov og begrænsninger hos mennesker med funktionsnedsættelser samt produktion og implementering af løsningsforslagene.

På den sidste dag blev de forskellige løsningsforslag præsenteret for LT Automation, hvor vi flere gange blev meget positivt overraskede over de studerendes kreative evner.

Der var bl.a. udviklet en rapsang til markedsføring af produktet, der var forskellige, alternative robotløsninger, flotte illustrationer samt udviklingsmuligheder til produktet.

Innovationsforløb_UCN Innovationsforløb_UCN2 Innovationsforløb_UCN4 Innovationsforløb_UCN3

”Det er helt vildt så mange forskellige løsningsmuligheder, vi har fået præsenteret. Der har været mange gode idéer og vinkler på casen om et selvhjulpent toiletbesøg. Det er også en af grundende til, at vi er med til de her arrangementer. Det er et inspirerende miljø at bevæge sig rundt i – både i forhold til nye idéer og vinkler på produktet, men også i høj grad i forhold til kreativitet, viden og netværk”, udtaler Lasse Thomsen, direktør ved LT Automation.

LT Automation har deltaget i flere arrangementer hos uddannelsesinstitutioner fx Aalborg Universitet, SOSU Nord og UCN.

På nedenstående links kan du læse om vores deltagelse i nKNOWation 2016 på SOSU Nord eller om deltagelsen i Torsdags-bEir på Aalborg Universitet. Du kan også læse mere om innovationsugen på UCN.

nKNOWation 2016

Torsdags-bEir på Aalborg Universitet

Innovationsuge på UCN

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER