fbpx
Ring til os på (+45) 86 51 88 80
< Tilbage til alle nyheder
Del nyheden
08/10/2019

Vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2019

Vi kan næsten ikke få armene ned – Aalborg Universitetshospital kan nemlig bryste sig af at have den suverænt bedste robot- og automatiseringsløsning. DIRA Automatiseringsprisen 2019 gik i år til Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital for en opfindelse, hospitalet har udviklet i tæt parløb med Intelligent Systems og os. De største vindere er faktisk patienter og medarbejdere, der med robotløsningen har fået en løsning, som højner patientsikkerheden og forbedrer arbejdsmiljøet.

Fra det øjeblik din læge tager en blodprøve, starter en længere rejse for den lille beholder med dit blod i. Blodprøvens rejse foregår i en intelligent forsendelseskasse, som har indbygget temperaturovervågning og sporbarhed, så du som patient kan være endnu mere tryg ved analyseresultaterne. Når blodprøven ankommer til analyse på Klinisk Biokemisk Afdeling (KBA), bliver den automatisk pakket ud og håndteret af robotløsningen, så bioanalytikerne slipper for ensidigt gentaget arbejde (EGA). Hemmeligheden er Den intelligente Forsendelseskasse og løsningen blev hædret på messen hi Tech & Industry Scandinavia, hvor årets Automatiseringspris fra DIRA, Dansk Robot Netværk blev overrakt.

Sådan fungerer Den intelligente Forsendelseskasse

Med Den intelligente Forsendelseskasse er det lykkes Aalborg at skabe større sikkerhed omkring blodprøver og de analyser, som gennemføres. Det betyder, at der bliver større patientsikkerhed og tryghed i forbindelse med diagnosticering.

Potentialet for årets robotopfindelse er kolossalt: Alene i Danmark udtages der i almen praksis over 21 mio. blodprøver om året til forsendelse til biokemiske afdelinger med henblik på analyse – og tallet stiger med ca. 7 % om året. Alle disse prøver håndteres i dag manuelt. Bortset fra i Aalborg, takket være nordjysk innovation. Ideen til en intelligent forsendelseskasse opstod helt tilbage i 2010, hvor medarbejdere på Aalborg Sygehus blev opfordret til at indsende idéer til nye robot- og automatiseringsløsninger. Siden da har vi i samarbejde med Intelligent Systems og hospitalet arbejdet intenst med at realisere denne ide. I starten af 2019 blev løsningen sat i drift på Biokemisk Afdeling på hospitalet og har siden kørt, som den skal.

Læs mere om Den intelligente Forsendelseskasse her: http://forsendelseskassen.dk/

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi er altid klar til at tage i mod din henvendelse. Om du har spørgsmål til vores rådgivningsforløb, automatiseringsløsninger, produkter eller noget helt fjerde.

KONTAKT OS HER